A korrekt, pontos és precíz munkában hiszünk. Mert az elégedett ügyfelekből lesznek a visszatérő ügyfelek és ajánlóink. 

Ismerjen meg minket!

Rólunk

A PK-É.H.K. Építészeti, Hídépítési és Kertészeti Kft. múltja 1976-ig nyúlik vissza, de közvetlenül a MÁV Zrt. építészeti szervezetéből a MÁV ÉHK Kft-ből alakult 2002-ben, mely a MÁV teljes épületállományának felújítását, karbantartását és üzemeltetését végezte.

A jelenlegi tevékenységi kör megoszlik az állami megrendelők, és a külső piaci megrendelők részére végzett, generál-kivitelezési, és rész kivitelezési munkák között.

Ezek közül ma már a műemléki épületek felújítása áll első helyen, aminek jelentős része templomok és középületek  felújítása és restaurálási munkái.

Büszkék vagyunk arra, hogy gyakran bíznak meg minket állami épületek, főleg középületek, a MÁV, az Országos Bírósági Hivatal, és a Pécsi Tudományegyetem, illetve önkormányzati épületek építésével és felújításával.

Cégünk kifejezetten faszerkezeti kivitelezési munkákat is végez, valamint a MÁV Zrt. Pécsi Igazgatóság területén a meglévő MÁV épületek felújítási, karbantartási és bontási munkáit is végzi.

A kivitelezési munkákon túl a műszaki létszámunk lehetővé teszi, hogy – magánszemélyek, önkormányzatok, egyházak, befektetők részére – műszaki ellenőrzést műszaki vezetést, és építés szervezést és bonyolítást is vállaljunk.

Speciális tevékenységi körként nedves vizes épületek, falnedvesség vizsgálatát is végezzük, és a hibák feltárása után, felújítási javaslatot készítünk. Igény esetén a vizesedés által okozott helyreállítási-kivitelezési munkát is elvégezzük.

Cégünk főként Dél-Dunántúl területén és annak vonzáskörzetében tevékenykedik. Szívesen szolgáltatunk ugyanakkor az ország teljes területén, amennyiben ezt szakmai vagy pénzügyi indokok megfelelően alátámasztják.

A PK.É-H-K. vezetője 2013 évtől a BNI (Business Network International) tag, amely tagság lehetővé teszi számunkra, hogy az ország egész területén kapcsolatba kerülhessünk a potenciális megrendelőkkel, és stratégiai partnerséget alakítsunk ki az építőipar különböző szegmenseiben működő vállalkozásokkal.

“Az építőiparban mindig az olcsó az igazán drága!”

Az olcsó árak mögött minden esetben “kompromisszum” van, ami vagy műszaki tartalom csökkentésben, vagy gyengébb anyag minőségben,  illetve a kivitelezésben részt vevők munka minőségében, és a garancia érvényesíthetőségében mutatkozik meg.

Márpedig ennek a relative olcsóságnak MINDEN ESETBEN előbb-utóbb meg kell fizetni az árát, javítás, felújítás vagy rosszabb esetben bontás formájában.

Egy jó kivitelező megmutatja Önnek, hogyan lehet költséghatékonyan építkezni, hol lehet pénzt megtakarítani és hol nem.

Miért jár velünk jól?

Egy külső szemlélő számára sokszor nem látható, hogy ki az aki valóban ért ahhoz, amivel foglalkozik és ki az , aki csak azt állítja. Azon túl, hogy javasoljuk nézze meg referenciáinkat, vagy kérjen a referenciáinkról, partnereinktől információkat rólunk, az alábbi tényezőket szeretnénk a figyelmébe ajánlani.

Tapasztalat

Több, mint 30 évnyi tapaszalattal a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy mit és hogyan lehet elvégezni. Előre és messziről látjuk, hogy a kivitelezés során milyen nehézségeket kell majd megoldani, amikre fel is hívjuk megrendelőink figyelmét. 

Soha nem vállalunk el olyan munkát, amiről már a megvalósítás előtt látszik, hogy azt az elképzelések, vagy a tervek szerint nem lehet jól megcsinálni, illetve nem elég a rendelkezésre álló fedezet.

Ez azért fontos Önnek, mert egy kivitelezés során MINDIG vannak megoldandó kihívások, de nem mindegy, hogy ez mikor derül ki és mennyibe kerül a megrendelőnek! Ha velünk dolgozik, a tapasztalatunk hosszú távon pénzt spórol meg Önnek.

Referenciák

Több száz referenciával rendelkezünk, amelyek egy részét a “Referenciáink” oldalon meg tudja nézni. Ne bízza az ingatlanának felépítését, illetve megépítését olyanra, aki nem tudja mit csinál.

Pályázati tapasztalat

Tudjuk, miként működnek a pályázatok és hogyan tud Ön értelmesen úgy beruházni, hogy a végeredmény olyan legyen, amit Ön megálmodott. Mindez akár uniós forrásból, akár megbízható pályázatíró partnerünk segítségével. Nagyon kellemetlen a kivitelező miatt elbukni az elnyert pályázati támogatást.

Szaktudás

Az építőipar megköveteli a folyamatos fejlesztést. Aki nem nyitott az új technológiákra, az hamarosan múlt időbe teheti a cégét. Mi folyamatosan tanulunk, új és új technológiákat vezetünk be, vagy épp licenceket vásárolunk.

Önismeret

A mai építőiparra jellemző, hogy sajnos nagyon sok cég van, akik bármit elvállalnak, csak forgalmuk és bevételük legyen.

Biztosan hallotta a szlogent: „Add ide a pénzt, és fussunk”. Mi nem ezt a filozófiát valljuk!

Pontosan tudjuk, hogy miben vagyunk jók és örömünkre szolgál, hogy mi olyan piaci helyzetben vagyunk, amelyben megtehetjük, hogy kizárólag azon megkeresésekre mondjuk igen-t, amelyekhez valóban értünk és a profilunkba vág!

Örömmel végzünk olyan munkákat, amik komoly szakmai kihívást is jelentenek, mert az azokon szerzett tapasztalat, a további fejlődésünk egyik alapja!

Stabil anyagi háttér

Önnek fontos tudnia, hogy akit megbíz egy munkával, az milyen financiális helyzetben van, van-e adó tartozása, fizeti-e a beszállítóit és alvállalkozóit? 

Nagyon kellemetlen, ha a kivitelező anyagi gondjai miatt áll meg (időlegesen vagy végleg) egy kivitelezés. 

Ön nem csak időt, de akár komoly pénzt is bukhat.

A cégünk bruttó árbevétele eléri  az 1 milliárd forintot, komoly hitel kerettel, és biztosításokkal rendelkezik,így az Ön beruházása sem lesz veszélyben miattunk.

Szolgáltatásaink

Fő tevékenységeink

Kiemelt szakterületünk a műemléki épületek felújítása, amely speciális igényeket és szaktudást igényel.

Munkáink között nagyon hangsúlyos a generálkivitelezés, amely elsősorban nagyobb ingatlanokat érint, így állami, önkormányzati, egyetemi és egyházi épületeket.

Nagyon komoly tapasztalatunk van épületkorszerűsítésben, ami kiterjed a magán ingatlanok vizesedésének, szigetelésének korszerűsítésére is.

Műemlék felújítás és retusálás

Sajnos a műemlékeket sem kíméli az idő így azokat is fel kell időszakosan újítani. Ám ez minden esetben sokkal alaposabb és szabályozottabb folyamat, mint egy új épület építése, ezért számos komoly kihívással kell szembe nézni, aminek meg kell felelni.

Beázás és vizesedés elkerülése, megszűntetése

A nem megfelelő szigetelés beázáshoz, vizesedéshez vezet, ami egyrészt káros lehet az ott lakók egészségére, másrészt az épületet is tönkreteszi.

A vizesedési problémát minden esetben a lehető leggyorsabban kezelni kell.

Ehhez speciális technológiák állnak rendelkezésre, amiknek a megfelelő használatával, a problémák hatékonyan megoldhatóak.

Pályázatbonyolítás

Sajnos a mai gyakorlatban renszeresen előfordul,hogy egy nyertes pályázat a megvalósulási szakaszban kerül nehéz helyzetbe, mert olyan költségek merülnek fel, amelyekkel a leadott pályázatban nem számoltak és amelyekre nincs fedezet. Mivel a pályázat leadásának időpontja, és a megvalósulás között, akár több év is eltelhet, nagyon gyakori, hogy már a leadott pályázatban szereplő árak is túl alacsonyak, a tényleges bekerülési költségekhez képest.

Érdemes ezt megelőzni és időben, olyan szakember segítségét kérni, aki ezeket a tényezőket is figyelembe veszi.

Ezért a pályázat műszaki tartalmának kidolgozásában, és a pályázati költségvetések előkészítésében is szívesen részt veszünk, így a megvalósítás, nyertes pályázat esetén, a megrendelőnek sokkal egyszerűbb, és biztonságosabb!

A mi közreműködésünkkel nem fordulhat elő, hogy egy megnyert pályázati pénzt, vissza kelljen adni, vagy a megvalósítandó épület műszaki tartalmát csökkenteni kelljen, mert az igényelt forrás nem elegendő!

Generál- és részkivitelezés

Első sorban teljes körű generál kivitelezési munkákat vállalunk, de akár részkivitelezési munkákat is elvégünk, legyen szó az építkezés bármely terülétről.

Különösen szívesen veszünk részt hő- és vízszigetelési feladatokban, illetve egyedi faszerkezetek készítésében.

Szívesen vállaljuk családi és kis társasházak építését is.

Épületdiagnosztika, állapotfelmérés

Ahogy használt autót sem praktikus szerelő segítsége nélkül venni, úgy egy ingatlanvásárláskor is érdemes  szakember  segítségét kérni.

Az épület állapot felmérése során, számos olyan hibára derülhet fény, amit nehezen, vagy egyáltalán nem lehet korrigálni.

Műszaki ellenőrzés

Mindenki szeretne minőségi munkát kapni a pénzéért.

Az építőiparban ez csak akkor lehetséges, ha a munkákat erre hivatott szakember is ellenőrizni tudja, ezért érdemes az ő segítségét kérni. 

A műszaki ellenőr abban tud segíteni, hogy Ön azt a minőséget kapja, ami a megállapodásban szerepel, a hibák még a kivitelezés során korrigálásra kerüljenek, és Ön elégedett legyen az eredménnyel.

Építés szervezés és bonyolítás

Sokszor előfordul, hogy egy építtetőnek megvannak a szakági kivitelezői, de nincs aki összefogja az építkezést, és hiányzik még pár szakma, vagy akár egy pályázat, vagy banki kölcsön miatt kötelező a generál kivitelező alkalmazása.

Ebben is tudunk segíteni.

Bonyolítási költségért, levezényeljük az építkezést, és alvállalkozói szerződést kötünk, az Ön által kiválasztott szakági kivitelezőkkel.

Nincs gondja az elektronikus építési naplóval, a kötelező műszaki vezetéssel, és a szervezéssel.

Mindezt megoldjuk.

Szeretne egy projketet megvalósítani? Örömmel segítünk!