Épületdiagnosztika

Mielőtt ingatlant vásárolna.

A lakásvásárlás pénzügyi szempontból az egyik legkomolyabb döntés, amit életünk során meg kell hoznunk. Ennek az eredményét akár egy életen keresztül élvezzük – vagy nyögjük.

Egy rosszul megválasztott ingatlan rengeteg bosszúságot okoz, ráadásul az eredeti vételárat drasztikusan meg tudja emelni az utólagos munkák és javítások költsége.

Az ingatlanügynökök és az eladók is tipikusan – tisztelete a kivételnek – abban érdekeltek, hogy hogy a lehető legmagasabb áron tudjanak értékesíteni. Emiatt csak az ingatlan pozitív tulajdonságait fogják Önnek bemutatni, míg a hátrányokat valószínűleg nem. Elvégre ezek mind csökkentenék a vételárat.

Ugyanakkor az is előfordul, hogy az ingatlanügynök sincs tisztában az ingatlan valós műszaki állapotával.

Éppen ezért egy vásárlás előtti állapot felmérés és épületdiagnosztika a lehető legjobb befektetés. Pár tíz ezer forintért gyakorlatilag kizárható az összes felmerülő műszaki kockázat. Olyan problémákra deríthetünk fényt, ami lehet, hogy csak több éves használat során derülne ki, azonban akkor drága mulatság lenne a kijavítása.

Persze, ha látszólag minden rendben van, akkor felesleges pénzkidobásnak tűnik az épületdiagnosztika, pedig nem az.

Hiszen a leendő tulajdonosnak így nem kell azon aggódnia, hogy mikor jönnek elő a rejtett hibák!  Ha viszont nem hiábavaló volt a felmérés, akkor az komoly alkualap lehet, vagy nagyobb baj esetén még időben elállhatunk a vásárlástól.

Így akár milliós pluszköltségektől kímélhetjük meg magunkat, ami sajnos az építőipari kontármunkák miatt egyáltalán nem ritka eset.

Mit takar az épületdiagnosztika?

 • Szerkezeti felmérés
 • Rezsitételek
 • Bővítési lehetőségek
 • Javítási munkálatok
 • Valós vételár becslése.

Mit tartalmaz az épületdiagnosztika?

Mindazt, amit még az ajánlattétel előtt érdemes tudni az ingatlanról.

 • Hogy szerkezetileg rendben van-e? Ha nem, ennek a javítása várhatóan milyen költséget jelent.
 • Műszeres méréssel megállapítjuk, van-e szigetelési hiba, nedvesedés, vizesedés, ami még nem látszik!
 • Mekkora rezsitételekkel kell számolni és miért? Megfelelő-e a szigetelés, elég jól zárnak az ablakok? Kiderítjük.
 • Ha tovább szeretné bővíteni az ingatlant, akkor az megtehető-e? És ha igen, hogyan?
 • Milyen javítási munkálatok szükségesek és milyenek ajánlatosak? Mindezt fontossági sorrendben.
 • Ezen információk birtokában el tudja dönteni, mennyire valós a vételár?

Használtautót sem vásárolunk egy alapos átvizsgálás nélkül, ingatlant sem tanácsos. Ráadásul a vételárhoz képest az épületdiagnosztika még olcsóbb is, mint egy autó árához viszonyított átvizsgálás. Kíméje meg magát a csalódásoktól!

Szolgáltatásaink

Fő tevékenységeink

Kiemelt szakterületünk a műemléki épületek felújítása, amely speciális igényeket és szaktudást igényel.

Munkáink között nagyon hangsúlyos a generálkivitelezés, amely elsősorban nagyobb ingatlanokat érint, így állami, önkormányzati, egyetemi és egyházi épületeket.

Nagyon komoly tapasztalatunk van épületkorszerűsítésben, ami kiterjed a magán ingatlanok vizesedésének, szigetelésének korszerűsítésére is.

Műemlék felújítás és retusálás

Sajnos a műemlékeket sem kíméli az idő így azokat is fel kell időszakosan újítani. Ám ez minden esetben sokkal alaposabb és szabályozottabb folyamat, mint egy új épület építése, ezért számos komoly kihívással kell szembe nézni, aminek meg kell felelni.

Beázás és vizesedés elkerülése, megszűntetése

A nem megfelelő szigetelés beázáshoz, vizesedéshez vezet, ami egyrészt káros lehet az ott lakók egészségére, másrészt az épületet is tönkreteszi.

A vizesedési problémát minden esetben a lehető leggyorsabban kezelni kell.

Ehhez speciális technológiák állnak rendelkezésre, amiknek a megfelelő használatával, a problémák hatékonyan megoldhatóak.

Pályázatbonyolítás

Sajnos a mai gyakorlatban renszeresen előfordul,hogy egy nyertes pályázat a megvalósulási szakaszban kerül nehéz helyzetbe, mert olyan költségek merülnek fel, amelyekkel a leadott pályázatban nem számoltak és amelyekre nincs fedezet. Mivel a pályázat leadásának időpontja, és a megvalósulás között, akár több év is eltelhet, nagyon gyakori, hogy már a leadott pályázatban szereplő árak is túl alacsonyak, a tényleges bekerülési költségekhez képest.

Érdemes ezt megelőzni és időben, olyan szakember segítségét kérni, aki ezeket a tényezőket is figyelembe veszi.

Ezért a pályázat műszaki tartalmának kidolgozásában, és a pályázati költségvetések előkészítésében is szívesen részt veszünk, így a megvalósítás, nyertes pályázat esetén, a megrendelőnek sokkal egyszerűbb, és biztonságosabb!

A mi közreműködésünkkel nem fordulhat elő, hogy egy megnyert pályázati pénzt, vissza kelljen adni, vagy a megvalósítandó épület műszaki tartalmát csökkenteni kelljen, mert az igényelt forrás nem elegendő!

Generál- és részkivitelezés

Első sorban teljes körű generál kivitelezési munkákat vállalunk, de akár részkivitelezési munkákat is elvégünk, legyen szó az építkezés bármely terülétről.

Különösen szívesen veszünk részt hő- és vízszigetelési feladatokban, illetve egyedi faszerkezetek készítésében.

Szívesen vállaljuk családi és kis társasházak építését is.

Épületdiagnosztika, állapotfelmérés

Ahogy használt autót sem praktikus szerelő segítsége nélkül venni, úgy egy ingatlanvásárláskor is érdemes  szakember  segítségét kérni.

Az épület állapot felmérése során, számos olyan hibára derülhet fény, amit nehezen, vagy egyáltalán nem lehet korrigálni.

Műszaki ellenőrzés

Mindenki szeretne minőségi munkát kapni a pénzéért.

Az építőiparban ez csak akkor lehetséges, ha a munkákat erre hivatott szakember is ellenőrizni tudja, ezért érdemes az ő segítségét kérni. 

A műszaki ellenőr abban tud segíteni, hogy Ön azt a minőséget kapja, ami a megállapodásban szerepel, a hibák még a kivitelezés során korrigálásra kerüljenek, és Ön elégedett legyen az eredménnyel.

Építés szervezés és bonyolítás

Sokszor előfordul, hogy egy építtetőnek megvannak a szakági kivitelezői, de nincs aki összefogja az építkezést, és hiányzik még pár szakma, vagy akár egy pályázat, vagy banki kölcsön miatt kötelező a generál kivitelező alkalmazása.

Ebben is tudunk segíteni.

Bonyolítási költségért, levezényeljük az építkezést, és alvállalkozói szerződést kötünk, az Ön által kiválasztott szakági kivitelezőkkel.

Nincs gondja az elektronikus építési naplóval, a kötelező műszaki vezetéssel, és a szervezéssel.

Mindezt megoldjuk.