PK-ÉHK

Épületdiagnosztika

A lakásvásárlás pénzügyi szempontból az egyik legkomolyabb döntés, amit életünk során meg kell hoznunk. Ennek az eredményét akár egy életen keresztül élvezzük – vagy nyögjük. Egy rosszul megválasztott ingatlan rengeteg bosszúságot okoz, ráadásul az eredeti vételárat drasztikusan meg tudja emelni az utólagos munkák és javítások költsége. Ráadásul az ingatlankereskedőnek egyetlen érdeke van: hogy a lehető legmagasabb áron tudjon Neked értékesíteni. Neki az a jó, ha csak a pozitív tulajdonságait ismered az épületnek, a kevésbé előnyösek pedig elkerüljék a figyelmed. Elvégre ezek mind csökkentenék a vételárat. Éppen ezért egy vásárlás előtti épületdiagnosztika a lehető legjobb befektetés. Gyakorlatilag kizárhatod az összes felmerülő kockázatot. Olyan problémákra deríthetünk fényt, ami lehet, hogy csak több éves használat során derülne ki, azonban akkor drága mulatság lenne a kijavítása.

Rendben – gondolhatod, de ha nem találnak semmit, akkor felesleges pénzkidobás az egész.

Szerinted nem éri meg egy csekély összeget kifizetni arra, hogy ne kelljen azon aggódnod, hogy mikor mi fog tönkre menni? Viszont a legtöbb esetben azért fizetsz, hogy milliós pluszköltségektől kíméld meg magad. Sajnos az építőipari kontármunkák miatt nem ritka ez az eset sem.

Miket fogsz megtudni a leendő ingatlanodról?

banner-background2

  • Hogy szerkezetileg rendben van-e? Ha nem, ennek a javítása igazán költséges lenne.
  • Mekkora rezsitételekkel kell számolnod és miért? Megfelelő-e a szigetelés, elég jól zárnak az ablakok? Kiderítjük.
  • Ha tovább szeretnéd bővíteni az ingatlant, akkor az megtehető-e? És ha igen, hogyan?
  • Milyen javítási munkálatok szükségesek és milyenek ajánlatosak? Mindezt fontossági sorrendben.
  • Mennyire valós a vételár? Később nyereségesen tovább értékesíthető? Erre is választ adunk.

Autót sem vásárolsz úgy, hogy előtte ne nézetnéd át. Akkor a leendő ingatlanoddal miért tennél másképp? Ráadásul a vételárhoz képest az épületdiagnosztika még olcsóbb is, mint egy autó átnézetése. Kíméld meg magad a csalódásoktól!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és mentesítsd magad a kockázatoktól!