Vizesedés és beázás kezelése

Ne vegye félvállról!

A beázást lehet kezelni amikor megtörtént, de fel is lehet készülni ellene. Mint annyi más területen az életben, itt is igaz, hogy a megelőzés olcsóbb, az akkut problémamegoldás pedig sürgősebb.

Az a helység, amelyik egyszer beázott, újra be fog. Minden alkalommal jobban romlanak a falak, egyre nagyobb és költségesebb a kár. A halogató stratégia ilyenkor a legdrágább.

Helyenként megdöbbenve tapasztaljuk, hogy alig néhány éve átadott új építésű ingatlanok, lakóparkok lakásai beáznak, falak vizesednek, penészesednek.

Mindez óriási kockázatokat rejt, mind egészségügyi, mind pedig műszaki szempontból.

Szerencsére ma már van technológiai megoldás arra, ezeket – még ordító kivitelezési hibák esetén is – bontás nélkül vagy minimális bontással megoldjuk.

Halogatni azonban nem szabad!

  • Gyors megoldás
  • Garancia
  • Minimális bontással, beavatkozással.

Milyen kockázatokat rejt a vizesedés?

A beázott otthonnak az esztétikai elváltozásain túl – helyenként komoly – egészségügyi veszélyei is vannak.

A lehulló vakolat és a salétromos fal elrondítja a szoba összképét, akármilyen szép is annak a többi része. Nem túl szép látvány, amikor egy hatalmas folt éktelenkedik a falon, mert az beázott. Hiába szárad meg, az elváltozás beavatkozás nélkül nem szűnik meg, a javításig foltos lesz a fal. Ráadásul a beázás egyik mellékhatása az orrfacsaró dohszag, ami magától sosem fog elmúlni.

De ami még ennél is fontosabb, az az egészségre gyakorolt káros hatás: a nedves fal előbb-utóbb penészes lesz. Ha az emberi szervezet huzamosabb ideig érintkezik a penésszel, az légúti problémákhoz vezethet. Jelentősen megugrik az allergiás eredetű szénanátha és asztma kockázata, valamint ezek a gombák a szervezetbe kerülve irritációt, fertőzést és mérgezést okoznak. Jobb nem megvárni, amíg megjelennek ezek a mikroorganizmusok. Jó minőségű szigeteléssel örökre megelőzhető a baj.

Mit lehet tenni?

Amit biztosan nem: halogatni és tüneti kezelésekhez nyúlni, mert a probléma folyamatosan egyre súlyosabb lesz.

A feladat, hogy meg kell keresni a baj forrását, azaz, hogy a vízszigetelés hol nincs kellő minőségben elvégezve és azt orvoslni kell!

Miután megtaláltuk a kritikus szigetelési pontokat, lehet kijavítani a szigetelési hibákat. Úgy kell a problémát megoldani, hogy az többet ne jelenjen meg. A dolgozgatás nem lehet megoldás, mert akkor a probléma ugyanúgy, csak máshol fog megjelenni.

A jó hír, hogy vízszigetelési problémák többsége javítható, a vizesedés kezelhető és a penészt is el lehet tüntetni, végérvényesen. Ehhez azonban megfelelő technológia és szakértelem szükséges. Sajnos már nagyon sok helyen kellett segítenünk, emiatt azonban óriási rutnira tettünk szert, így ha Ön is hasonló problémával küzd, bátran forduljon hozzánk.

Amennyiben beázik az ingatlana, vizesedik a fala, esetleg penészes, mindenképpen sürgősen forduljon szakértő segítséghez!

Szolgáltatásaink

Fő tevékenységeink

Kiemelt szakterületünk a műemléki épületek felújítása, amely speciális igényeket és szaktudást igényel.

Munkáink között nagyon hangsúlyos a generálkivitelezés, amely elsősorban nagyobb ingatlanokat érint, így állami, önkormányzati, egyetemi és egyházi épületeket.

Nagyon komoly tapasztalatunk van épületkorszerűsítésben, ami kiterjed a magán ingatlanok vizesedésének, szigetelésének korszerűsítésére is.

Műemlék felújítás és retusálás

Sajnos a műemlékeket sem kíméli az idő így azokat is fel kell időszakosan újítani. Ám ez minden esetben sokkal alaposabb és szabályozottabb folyamat, mint egy új épület építése, ezért számos komoly kihívással kell szembe nézni, aminek meg kell felelni.

Beázás és vizesedés elkerülése, megszűntetése

A nem megfelelő szigetelés beázáshoz, vizesedéshez vezet, ami egyrészt káros lehet az ott lakók egészségére, másrészt az épületet is tönkreteszi.

A vizesedési problémát minden esetben a lehető leggyorsabban kezelni kell.

Ehhez speciális technológiák állnak rendelkezésre, amiknek a megfelelő használatával, a problémák hatékonyan megoldhatóak.

Pályázatbonyolítás

Sajnos a mai gyakorlatban renszeresen előfordul,hogy egy nyertes pályázat a megvalósulási szakaszban kerül nehéz helyzetbe, mert olyan költségek merülnek fel, amelyekkel a leadott pályázatban nem számoltak és amelyekre nincs fedezet. Mivel a pályázat leadásának időpontja, és a megvalósulás között, akár több év is eltelhet, nagyon gyakori, hogy már a leadott pályázatban szereplő árak is túl alacsonyak, a tényleges bekerülési költségekhez képest.

Érdemes ezt megelőzni és időben, olyan szakember segítségét kérni, aki ezeket a tényezőket is figyelembe veszi.

Ezért a pályázat műszaki tartalmának kidolgozásában, és a pályázati költségvetések előkészítésében is szívesen részt veszünk, így a megvalósítás, nyertes pályázat esetén, a megrendelőnek sokkal egyszerűbb, és biztonságosabb!

A mi közreműködésünkkel nem fordulhat elő, hogy egy megnyert pályázati pénzt, vissza kelljen adni, vagy a megvalósítandó épület műszaki tartalmát csökkenteni kelljen, mert az igényelt forrás nem elegendő!

Generál- és részkivitelezés

Első sorban teljes körű generál kivitelezési munkákat vállalunk, de akár részkivitelezési munkákat is elvégünk, legyen szó az építkezés bármely terülétről.

Különösen szívesen veszünk részt hő- és vízszigetelési feladatokban, illetve egyedi faszerkezetek készítésében.

Szívesen vállaljuk családi és kis társasházak építését is.

Épületdiagnosztika, állapotfelmérés

Ahogy használt autót sem praktikus szerelő segítsége nélkül venni, úgy egy ingatlanvásárláskor is érdemes  szakember  segítségét kérni.

Az épület állapot felmérése során, számos olyan hibára derülhet fény, amit nehezen, vagy egyáltalán nem lehet korrigálni.

Műszaki ellenőrzés

Mindenki szeretne minőségi munkát kapni a pénzéért.

Az építőiparban ez csak akkor lehetséges, ha a munkákat erre hivatott szakember is ellenőrizni tudja, ezért érdemes az ő segítségét kérni. 

A műszaki ellenőr abban tud segíteni, hogy Ön azt a minőséget kapja, ami a megállapodásban szerepel, a hibák még a kivitelezés során korrigálásra kerüljenek, és Ön elégedett legyen az eredménnyel.

Építés szervezés és bonyolítás

Sokszor előfordul, hogy egy építtetőnek megvannak a szakági kivitelezői, de nincs aki összefogja az építkezést, és hiányzik még pár szakma, vagy akár egy pályázat, vagy banki kölcsön miatt kötelező a generál kivitelező alkalmazása.

Ebben is tudunk segíteni.

Bonyolítási költségért, levezényeljük az építkezést, és alvállalkozói szerződést kötünk, az Ön által kiválasztott szakági kivitelezőkkel.

Nincs gondja az elektronikus építési naplóval, a kötelező műszaki vezetéssel, és a szervezéssel.

Mindezt megoldjuk.

Referenciák

Az alábbiakban néhány generál- vagy részkivitelezési referenciamunkánkat szedtük össze. További referenciáikat itt talál!